Нели Стефанова

Специалист по ранно детско развитие и семеен психолог

Нели Стефанова

Специалист по ранно детско развитие и семеен психолог

Биография

Казвам се Нели Василева-Стефанова. В професионален и личен план съм посветила енергията си на това да подпомагам разгръщането на личния потенциал, който всеки от нас носи, изграждането на хармонични взаимоотношения с близките ни хора и осъзнато и пълноценно отглеждане на нашите деца.

Професионална квалификация и опит

Аз съм детски и семеен психолог, класически хомеопат, специалист по ранно детско развитие, консултант за раждане, специализант по семейна терапия, автор на статии и водещ на тренинги и обучения в сферата на родителството, личностното развитие и семейните взаимоотношния, основател на Babysling-bg.com със седем годишен опит зад гърба ми. Основните насоки в работата ми са индивидуалните консултации, воденето на семинари и писането на статии на тема ранно детско развитие и родителство, личностно развитие и семейни взаимоотношения.

В личен план

В личен план аз съм от онези вечно търсещи натури, които вярват, че „няма начин да няма начин”. Не се отказвам пред трудностите и вярвам, че човек се учи и развива, докато е жив. Носи ми удовлетворение и радост да се усъвършенствам в личен и професионален план, а отношенията ми с най-близките ми хора са за мен онази важна част от живота, която внася уют и хармония в душата ми. Имам любящ съпруг и две прекрасни деца (та за коя майка децата й не са прекрасни :)), а също и куче. Обичам да пътувам, да съм сред природата, да се развивам, да бъда с любимите ми хора.

За мен водещото мото в живота ми е „Бъди промяната, която искаш да видиш в света”. Стремя се чрез личен пример и чрез постоянно усъвършенстване на знанията и уменията ми да подкрепям децата ми, близките ми и хората, с които работя да постигат здраве, щастие, хармония и удовлетворение в живота си.

Мисия

Вярвам, че за нас човеците най-важното е да живеем живота си така, че да бъдем здрави и да се чувстваме щастливи и пълноценни. Родителството е изключителен етап от живота, в който две поколения се срещат и настоящето (родителите) определя какво ще бъде бъдещето на този свят и какво ще оставим след себе си чрез начина, по който отглеждаме децата си. Затова и голяма част от енергията си влагам в това да ставам все по-осъзнат родител и професионалист и да подкрепям хората да стават все по-здрави, щастливи и уверени личности, отглеждащи все по-здрави, щастливи и уверени деца.

All session by Нели Стефанова