Кръстина Стоенчева

Консултант по кърмене

Кръстина Стоенчева

Консултант по кърмене
facebook-icon

Биография

Кръстина Стоенчева е майка на две деца, икономист по образование, преводач на свободна практика по професия. От 2012 г. е доброволен консултант по кърмене към Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ (НАПК), а от 2015 г. е и координатор на НАПК за град Пловдив. Кръстина притежава разностранни интереси в областта на лингвистиката, туризма, литературата, медицината, кърменето.

Водещо мото: „Всяко бебе заслужава шанса да бъде кърмено“

На територията на Пловдив и региона действат активно 9 доброволни консултанта към НАПК. Всяка от тях има различна професия, но консултантската дейност ги обединява в подкрепа на нуждаещите се от помощ за кърменето семейства. Освен че са преминали специално обучение, консултантите имат и достатъчно дълъг личен кърмачески опит, което допринася за по-бързата и точна преценка на ситуацията и даването на по-адекватни съвети. Всяка година доброволните консултанти преминават през надграждащи обучения, които способстват за поддържане и повишаване на квалификацията им и подобряване качеството на предоставяната подкрепа.

Консултантските услуги са:

– Безплатни;

– Лесно достъпни по телефон. Може да се свържете с консултант по кърмене на националния телефон или на някой от посочените на сайта на Асоциацията телефони по местоживеене: http://www.podkrepazakarmene.com/consulting;

– По преценка на консултантите и при възможност от тяхна страна могат да извършват и домашни посещения.

По време на събитието ще изработим подарък за нашето кърмено бебе (бижу за кърмене) и в същото време ще поговорим за кърменето и консултанти ще отговарят на Вашите въпроси.

All session by Кръстина Стоенчева

Митове за кърменето

- 24 November, 11:25-11:40